dijous, 17 de febrer de 2011

La festa per l’escola Els Pins compta amb l’actuació de Tortell Poltrona i reuneix a prop de 500 persones
Èxit rotund de participació en la festa convocada dissabte al matí per a reclamar la construcció de l’edifici de l’escola Els Pins de Moja. Prop de 500 persones s’estima que han participat en les activitats programades durant la jornada, que han inclòs una botifarrada popular, l’actuació de balls folklòrics del municipi i la presència destacada del pallasso Tortell Poltrona.
La Festa se celebrava a la pista poliesportiva de Moja, just al costat dels mòduls provisionals que acullen, des de fa 5 anys, els infants matriculats al centre. El moment culminant de la celebració tenia lloc amb l’actuació altruista de Tortell Poltrona. En una improvisada funció a peu de pista, el solidari pallasso català va fer gaudir de valent al públic, amb algun dels seus esquetxos més clàssics com el de la puça ensinistrada. Després d’actuar, s’adreçava al públic assistent per a subratllar la importància que de que els nens “puguin estudiar en les millors condicions” i de transmetre que “les coses són possibles si es lluita”. També va incidir en destacar que la majoria de nens del món sobreviuen en condicions deplorables.
Des de l’escola se li ha dedicat a Tortell Poltrona la fitxa de la lletra “t”, il·lustrada amb el nom i la imatge del pallasso. Des d’ara, passa a ser un material que servirà per a que els nens de l’escola aprenguin aquesta lletra. En representació dels alumnes del centre, li lliurava aquest regal a Tortell Poltrona l’alumne Joan Solé, de 2n de primària, encarregat també d’expressar el desig col·lectiu de tenir una escola nova amb espais suficients.
La directora de l’escola, Àngels Alsinet, va agrair a tothom la seva presència perquè aquest suport “dóna molta força per seguir demanant l’escola i perquè sabem que tenim el municipi al nostre costat”. Tortell Poltrona també llegia un escrit que imagina com serà l’escola nova, destacant que serà un propòsit que s’aconseguirà.
Abans de marxar, Tortell Poltrona va atendre als assistents, signant autògrafs i fent-se fotografies. Va tenir temps de conèixer part de les instal·lacions de l’escola, com també van fer nombrosos veïns aprofitant la jornada de portes obertes convocada abans de l’inici aquest dilluns del període de preinscripció.
L’AMPA de l’escola assenyala que l’èxit de participació és innegable. De la botifarrada popular que obria la jornada se servien 300 racions. Hi han actuat les panderetes de Sant Pere Molanta, el Drac, els Diables, els capgrossos, els gegants i els gegantins de Moja. També s’ha fet un taller de dibuix que convidava als infants a imaginar-se com seria l’escola nova. Una altra activitat ha estat la d’un taller per a aprendre tocs de tabal . Precisament, una timbalada ha acompanyat el desplegament d’una pancarta entre els assistents, a la pista, amb el lema “Volem l’escola nova” i que recorda que el centre està en barracons des de fa 4 anys i 11 mesos.
La festa reivindicativa d’aquest dissabte ha donat continuïtat a les accions fetes darrerament per a reclamar l’escola nova, entre les quals cal subratllar l’acord unànime del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola que insta a la Generalitat a fer l’edifici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada