dilluns, 14 de febrer de 2011

L'institut de Gelida no podrà atendre dilluns les preinscripcions escolars per manca d'un administratiu
09/02/2011 - 19:31

Aquest passat dilluns l’IES Gelida ha fet saber als pares del seu centre i dels dos centres de primària (escola Montcau i Les Fonts) la situació de desempara en que es troben ja que per manca d'un administratiu, dilluns no podran atendre les preinscripcions escolars per al curs 2011/12.
El bloqueig administratiu que pateix l’institut és degut a que la Generalitat no cobreix la vacant que hi ha des de finals d’any passat, després que plegués l’administrativa del centre. Aquesta mancança es veurà agreujada a partir de la setmana vinent degut a que s’inicia el procés de preinscripció per als nous alumnes, essent l’època de l’any amb més càrrega de tasques administratives.
Des de l’institut s’ha reclamat per totes les vies possibles que els assignin algú per suplir aquesta plaça però el Departament d’Educació ha bloquejat tota nova contractació de personal. La conseqüència és clara: l’IES Gelida es declara incapaç de poder atendre les preinscripcions. La portaveu municipal d’Esquerra i candidata Lluïsa Llop mostra la seva preocupació perquè “els pares es trobaran amb el problema a partir d’aquest dilluns 14 de febrer, quan comencen oficialment les preinscripcions”.
Per altra banda, l’institut ha informat que el procés per executar la tan esperada ampliació del centre, ha quedat congelada per la Generalitat, en un moment en què l’institut està al màxim de la seva capacitat i no s’està oferint cap solució a curt ni a llarg termini. ERC creu que caldria començar a treballar per poder instal·lar de cara al proper curs algun mòdul prefabricat, i tenir molt clar que l’obra d’ampliació serà imprescindible per d’aquí a tres cursos, quan arribin des dels dos col·legis locals més de 80 alumnes de primer.
Davant d’aquests problemes, ERC troba a faltar la reacció de l’equip de govern de l'Ajuntament de Gelida (PSC). Li demana un posicionament institucional de tots els grups municipals, de l’Ajuntament en ple, per reaccionar a les demandes de la comunitat educativa donant-hi total suport i fer pinya per anar a exigir a la Generalitat la immediata resolució d’ambdós problemes. La portaveu municipal d’Esquerra i candidata Lluïsa Llop demana també que “amb caire excepcional, l’Ajuntament pugui donar un suport administratiu a l’Institut”.

Comparteix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada