dimecres, 23 de març de 2011

Els grups parlamentaris del PSC, ERC, ICV, PP i C's insten al govern a incorporar l'escola en els pressupostos del 2011


MOJA
21/03/2011 - 22:45

Els grups parlamentaris del PSC, ERC, ICV, PP i C's han presentat una proposta de resolució conjunta instant al govern de la Generalitat (CiU) a incloure en el capítol d'inversions del pressupost 2011 la construcció del nou edifici de l'escola d'educació primària Els Pins de Moja, que des de la seva creació, l'any 2006, desenvolupa la seva activitat en barracons prefabricats. Així ho han anunciat aquesta tarda els diputats Roberto Labandera (PSC), Anna Simó (ERC), Dolors Camats (ICV) i Dolors Montserrat (PP) en una visita al centre acompanyats per l'alcalde Josep Tort, la directora de l'AMPA i del regidor de CiU a l'Ajuntament d'Olèrdola, Xavier Pallissa.

Recordem que el centre, que encabeix una seixantena d'alumnes en quatre aules prefabricades, s'ha quedat petit i que l'Ajuntament no està disposat a acceptar la col·locació de més barracons “que impossibiliten el correcte desenvolupament de l'activitat educativa”. Tal i com ha explicat la directora de l'AMPA l'estructura limitada dels barracons presenta certes mancances: “els alumnes de cursos diferents es veuen obligats a compartir certs espais com les aules de psicomotricitat i d'informàtica i la biblioteca, el menjador no disposa de suficient espai per instal·lar una cuina i les dimensions del pati no responen a les necessitats dels alumnes de primària, que no poden córrer ni jugar a futbol”.

La proposta parlamentària respecte el text de la moció que va aprovar el ple de l'Ajuntament d'Olèrdola per unanimitat el passat 18 de gener, en la que es demana al govern de la Generalitat que reincorpori el projecte de construcció de la nova escola en el seu programa d'inversions, del qual el va retirar fa uns mesos degut a la crisi econòmica, i iniciï de forma immediata les obres pertinents. Per aconseguir-ho, es proposa iniciar els treballs de construcció del nou edifici, que es calcula que tindrà un cost d'entre 4 i 5 milions d'euros, de manera paral·lela a la redacció del projecte agilitzant així tot el procés per tal que l'escola pugui estar enllestida a finals del 2012. Recordem, que l'Ajuntament ja fa temps va cedir els terrenys municipals al Departament d'Ensenyament per a la construcció del nou edifici i que en el darrer ple es va comprometre, fins i tot, a avançar una part dels diners a canvi d'una major celeritat en el projecte llençant així la pilota a la teulada del Departament.

La proposta es debatrà en comissió d'Ensenyament el mes de maig. Si finalment la construcció de la nova escola no s'inclou en la proposta de pressupost del govern de CiU, els diferents grups parlamentaris ja han anunciat que presentaran una esmena que inclogui una partida pressupostaria per el projecte. I és que tal i com van coincidir els diputats "les mancances detectades al centre evidencien que es tracta d' una necessitat que s'ha de prioritzar en el capítol d'inversions per aquest 2011”.

L'únic grup que no s'ha afegit a la proposta, CiU, ha justificat la seva actitud pel fet que primer volen saber de quins diners disposen i que, per tant, volen esperar-se a l'aprovació dels pressupostos, prevista per al mes de juny, per poder prendre una decisió. Així ho ha anunciat Xavier Pallissa en nom del diputat Pere Regull, que no ha pogut assistir a la visita. Pallissa també ha assegurat que la voluntat del partit és que la construcció de l'escola “tiri endavant” si es tracta d'una inversió necessària, com és el cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada