divendres, 25 de març de 2011

Preocupació i malestar a l'escola de Pontons per la retallada de mestres

L’AMPA i el Consell Escolar de l’escola de Pontons s’han mostrat aquests darrers dies “preocupats i desconcertats” davant la retallada de plantilla que el Departament d’Ensenyament va fer el setembre passat en aquesta escola rural, que va ser inaugurada el setembre del 2007 i que actualment compta amb 45 alumnes de P3 fins a 6è de primària amb un equip de quatre mestres i mig.
Des que es van iniciar les classes d’aquest curs escolar 2010-2011, l’AMPA i el Consell Escolar van adreçar una carta a qui aleshores era el director de Serveis Territorials d’Ensenyament a Barcelona-comarques, José Antonio García, en la qual feien extensiva la seva preocupació per aquesta reducció de plantilla quan, a més, coincidia amb un increment del nombre d’alumnes. A l’inici d’aquest curs van elaborar un manifest on es feia veure la preocupació perquè “d’una banda sembla que volen potenciar escoles rurals i, en canvi, disminueixen el nombre de mestres”.
Fins i tot l’alcalde del municipi pontonenc, el popular Lluís Caldentey, la directora del centre, un mestre i un membre de l’AMPA van mantenir una reunió amb García a qui li van fer extensiva aquesta preocupació però la resposta al setembre quan s’iniciava el curs escolar va ser que al Departament d’Ensenyament “no hi havia pressupost”, segons ha explicat al 3d8 l’alcalde del municipi, Lluís Caldentey.

“Se’n riuen de nosaltres”

Però el que més ha molestat Lluís Caldentey és que ara el grup parlamentari socialista hagi presentat una proposta de resolució al Parlament demanant que es “mantingui la plantilla de l’escola de Pontons amb una ràtio que garanteixi l’adequada atenció als alumnes i es pugui continuar donant un bon servei a les famílies i al conjunt del municipi”, quan precisament ha dit Caldentey va ser el Govern de Montilla qui va aplicar la reducció de personal. “Se’n riuen de nosaltres”, ha deixat anar un alcalde de Pontons sensiblement molest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada