dimecres, 6 d’abril de 2011

PROU RETALLADES!!!!

COMUNICAT ZONA ALT PENEDÈS - RETALLADES

Document aprovat en la zona Alt Penedès 30-3-11

Els centres públics de l’Alt Penedès estem rebent aquests dies els pressupostos de funcionament per aquest nou any amb un 20 o 25 % de reducció en les despeses de funcionament. En cursos anteriors ja s’havien minvat els pressupostos en diferents graus, des de la congelació, sense aplicar l’IPC o bé retallant directament quantitats més petites que les actuals. Per tant, els centres ja estan treballant amb menys recursos materials des de fa temps.

A la zona de l’Alt Penedès creiem que és un greu error que, amb l’excusa de la crisi, s’intentin retallar encara més els pressupostos d’ensenyament pel que fa a diner en efectiu que arriba als centres i pel que fa als recursos humans.

En diversos centres de la comarca ja no s’estan cobrint les baixes del personal administratiu i de serveis, com tampoc algunes baixes docents. Volem que aquest curs i els propers cursos hi hagi tot el professorat necessari per atendre l’alumnat.

Cada inici de curs hem posat de manifest tot allò que perdíem per les diferents retallades (aules d’acollida, programes d’innovació, formació permanent dels docents,....), fent arribar a les famílies i a la comunitat educativa en general els greuges a l’educació pública.

Estem veient en les diferents declaracions a la premsa de la consellera Irene Rigau com a poc a poc es van paralitzant temes com el projecte 1 x 1 i les edificacions. A la nostra comarca hi ha municipis afectats pel tema de noves construccions, que fa temps que estan a l’espera d’una nova escola o institut, com ara Sant Martí Sarroca, Pontons i Moja on totes les aules estan en barracots o també a Ordal que encara no ha començat la nova construcció, sense oblidar altres centres que tenen alguns cursos amb barracots.

També volem deixar palès que aquestes retallades no s’estan aplicant amb cap criteri, donat que al sector públic de l’ensenyament estem cada vegada més en precari i en canvi a l’escola privada concertada se li continuen atorgant nous concerts, fins i tot a les que segreguen per sexe.

Per altra banda trobem inadmissible que es donin instruccions per tal que les direccions no puguin expressar públicament les seves opinions o propostes.

La zona de l’Alt Penedès vol manifestar el seu desacord amb aquesta política educativa; per tant demanem una rectificació pel que fa a les prioritats que s’ha marcat el Departament en la retallada de despeses i que els recursos reverteixin directament en els centres públics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada