dilluns, 23 de maig de 2011

MANIFEST 24-5-11


Aquest és el manifest que llegirem a la concentració de demà a la tarda, no hi falteu!


A L’AJUNTAMENT
A TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS
AL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

Famílies i educadors de l’ensenyament públic ens apleguem avui, a la Plaça de la Vila de Vilafranca del Prenedès, per transmetre la nostra preocupació perquè a les retallades que hem patit els darrers cursos,  ara s’hi afegeix una nova i més profunda:

* Fre absolut a noves construccions escolars mentre el nombre d'alumnes segueix creixent i tenim nombrosos barracons arreu de Catalunya. Aquesta situació provoca massificació a les aules, genera la sobreutilització de les instal·lacions dels centres, amb instituts per sobre de la seva capacitat de gestió o centres de primària construïts per dues línies que  han d’encabir una tercera aula que desorganitza el funcionament del centre. En la nostra comarca encara hi ha 3 centres en barracots: Pontons, Els Pins de Moja i el SES de Sant Martí Sarroca. Molts altres tenen 1 o més mòduls instalats  per poder assumir l’alumnat . A Vilafranca s’ha ajornat per 2n any la posada en marxa d’un nou institut, que en un futur molt proper serà ja imprescindible.

* Forta reducció dels diners de funcionament d'escoles i instituts. Amb la reducció mitjana del 25% d'aquest any, els centres han vist com en tres perdien quasi el 50% del poder de compra. Aquesta situació situa la disjuntiva en els instituts de no poder netejar, no pagar rebuts de llum o aigua, o en els centres de primària entre reduir les activitats en el centre o pujar quotes de materials a les famílies. Cal sumar en molts casos la reduccció de les aportacions que fan els Ajuntaments, que pot arribar al 50% en algunes comarques.

* Retallada de plantilles. Ara s'anuncia que en el proper curs escolaritzaran més de 15.000 nous alumnes a la pública a Catalunya, amb menys professorat del que tenim el curs que s’acaba, amb un augment de les hores lectives del professorat amb la conseqüent pèrdua de qualitat educativa (activitats, desdoblaments, tallers, ... )i de llocs de treball.

Ens diuen que no hi ha diners, però constatem que sí hi ha diners pel finançament de l’ensenyament privat, amb l’ampliació de concerts o el compromís de finançar amb diner públic centres de batxillerat privats.  La qual cosa ens fa entendre que no n’hi ha per la pública perquè hi ha altres prioritats.

Demanem que aquest ajuntament i el departament d’Enssenyament estigui al costat de l’escola de tots i totes, L’ESCOLA PÚBLICA,  I ES POSICIONI CONTRA LES RETALLADES D’AQUEST I DE CURSOS ANTERIORS I EN DEFENSI LA SEVA QUALITAT.

A Vilafranca del Penedès, 24 de maig de 2011.

Signat:
Mestres i professors/es dels centres públics de l’Alt Penedès
USTEC-STEs, CCOO, CGT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada